Dhamabrødre film

Donaldson Correctional Facility er beliggende i Alabama-landet sydvest for Birmingham. 1.500 mænd, der betragtes som statens farligste fanger, lever efter høje sikkerhedstårne og en dobbelt række af tærnet og elektriske ledninger.

Inden for dette mørke miljø blev en gnist antændt. Et voksende netværk af mænd havde været sammen til at meditere regelmæssigt. Fascineret af dette, Jenny Phillips, kulturel antropolog og psykoterapeut, først besøgte Donaldson Correctional Facility i efteråret 1999. Hun planlagde at observere meditation klasser faciliteret af indsatte og for at interviewe den indsatte mediterende om deres liv som fanger.

Da hun mødtes med mændene en efter en på et kontor, blev hun tiltrukket af deres åbenhed og vilje til at tale frit om sig selv.
Høje niveauer af frygt, distraktion og farer karakteriserer deres liv som fanger. Selv om mange af disse mænd aldrig vil blive frigivet fra fængslet, har de tørst efter meningsfuld social og følelsesmæssig forandring. Hvad hun hørte der var svært at glemme. Det forlod hende undrende, om det var muligt at leve med en følelse af indre fred og frihed inden for dette hårde fængselsmiljø.

“En vidunderlig, kraftfuld og usentimental film om
fængslede mænd kommer under overfladen af ting. Friheden
og samfundet, de finder at sidde på meditationspuder i et
Alabama fængsel, er en sjælden inspiration for os alle. ” 

– Richard Gere

Filmen er på amerikansk og varer 1t. 15 min.
Gratis adgang (gerne donation for kaffe og te)