Filmforedrag m. Khenpo Thultrim Gyamtso Rinpoche og Dharmalærer Birgit ScottSøndag d. 4. november kl. 14.30 – 16.45 – har vi den store glæde, at kunne byde Khenpo Rinpoche velkomen i Øsal Ling i form af en video
taget direkte fra det enorme digitale bibliotek af hans belæringer, der er samlet og gjort tilgængeligt fornyeligt på Nettet af Dharmalærer Birgit Scott.

Khenpo Rinpoche gennemgår en af Tibets største Yogi Milerepas sange – den af Milerepa realisationssange som Khenpoen har forklaret flest gange, da den både har stor dybde og relevans, sangen kan på dansk oversættes til: Relativ og Utimativ virkelighed i Mahamudra

Vores egen århusiansk amerikanske Dharmalærer Jim Scott er oversætter på filmen (til engelsk) og hans viv Dharmalærer Birgit Scott vil kommentere versene med plads til meditation og dialog ind imellem.

 

 

Om Khenpo Tsultrim Gyamtso Rinpoche:
Rinpoche er en af de største nulevende Dharmamestre. Han er født i Øst Tibet i området, der hedder Kham, praktiserede som yogi i klippehuler rundt om i Tibet og modtog hele den mangeårige uddannelse, der fører til både Khenpo og Geshe grader, de højeste man kan opnå indenfor uddannelsesforløbet i Dharma.

Han er mester af både Kagyu , Nyingma og Gelugpa’s højeste belæringer, der fører henholdsvis til Mahamudra, Dzogchen, og Middelvejen.

I 1977 blev han introduceret i Danmark af d. 16. Karmapa, som Dharmalærer for samtlige de centre, der var i opblomstring på daværende tidspunkt over hele Europa. Trungpa Rinpoche inviterede ham også til sine mange centre i USA, hvor han efterhånden spillede en afgørende rolle i udbredelsen af Dharma over hele Nordamerika.

Læs mere om Dharmalærerne Birgit & Jim Scott HER

 

 

 

Alle er velkomne uanset forhåndsviden.

Ikke-medlemmer og alm. medlemmer 75 kr.
Støttemedlemmer 40 kr.
Eller giv en donation alt efter hvad du har råd til.