Kunstudstilling af Maria M.K. Kristensen


 

Lydevent med Maria Kristensen fredag d. 12. okt. kl. 19.30 m. krystalskåle og tibetanske syngeskåle
Ingen tilmelding – entré 50 kr.

Vegansk fællesspisning kl. 18 fredag d. 12. okt. kl. 18 – tilmelding senest dagen før på: madklub.osal@gmail.com  pris: 50 kr.

Kunstudstilling i Øsal Ling med meditative og buddhistiske billeder af kunstner og lydhealer Maria M.K. Kristensen i bogcaféen og tempelrum

Oprindeligt er kunstneren Maria Margrethe Kirstine Kristensen uddannet billedhugger fra Det Jyske Kunstakademi i Aarhus fra 1978-83 og har flere udsmykningsopgaver, undervisnings-projekter og en lang række udstillinger bag sig.

Siden 1998 har hendes foretrukne udtryksform været maleriet, hvis udtryk og form specielt har forandret sig de sidste par år.
På udstillingen i Øsal Ling vil Maria Kristensen vise helt nye malerier, som bevæger sig ud fra nye rammer, som Hellig geometri, der er en energistruktur som gentages fra bikubers og solsikkers strukturopbygning, til celledeling og til planeters bevægelse mønstre over tid.

Den Buddhistiske Thangka Tradition udtrykker bl.a. billeder af fordybelsen og foreningen af kvindelige og mandlige kvaliteter igennem seksuel forening – også kaldt Yab Yum stillinger, som findes i den buddhistiske tantriske tradition. De seksuelle stillinger fortolkes sædvanligvis som et symbol på det aktive skabende aspekt Upaya, der ses som maskulint, der forenes med visdomsaspektet Prajna, der ses som feminint. Foreningen af de 2 poler, ses som værende en forudsætning for at kunne overvinde dualiteten i tilsynekomsternes verden – dvs. i det verdslige liv også kaldt samsara – i bestræbelsens på at opnå den  nonduale fulde erkendelse – oplysning eller opvågning.

 

 

 

I denne lille udstilling af 13 værker findes også kvindelige Buddha aspekter med malerier af Den Grønne Tara og Den Hvide Tara, som er aspekter for kærlighed, medfølelse, beskyttelse, kraft og healing, der bruges i buddhistisk meditationpraksis.

Alle malerier er blevet til ud fra fordybelses- og erkendelses processer fra Marias egen meditative praksis i forening med traditionelle tibetansk buddhistiske ikoner og buddhaaspekter m.m.

Akrylfarverne, som billederne er lavet med, er klare og ofte blandet med metalfarver, sølv, guld og bronze, som får dem til at fremstå blanke og skiftende i udtryk efter lysets indfald på dem.

Malerierne kalder til nærvær og fordybelse i beskueren.
Der vil være en oversigtsliste med titler og ligeledes med priser, da billederne også kan købes efter udstillingens slutning. Den vil vare t.o.m. september.