Øsal Lings Dharmalærere

Buddhas Lære kaldes for ‘Dharma’
der betyder ‘sådan som fænomener er’.
Derfor kaldes de buddhistiske lærere
for ‘Dharmalærere’.

 

Lakha Lama er Øsal Lings spirituelle leder

Lakha Lama hjemmeside

Han blev født i Tibet og blev fem år senere tronsat som den reinkarnerede lama af Batang – en anerkendt åndelig leder for over 100.000 mennesker i det østlige Tibet. Han kom til Danmark i 1976 og har siden været bosiddende her, hvor han er dansk gift, har børn og børnebørn, og er nu på sine ældre dage mest hjemme i sit hus i Helsingør med sin viv Pia. Lakha Lama har altid været dybt engageret i sociale og kulturelle projekter. Han er blandt andet stifter af og formand for velgørenhedsorganisationen Tibet Charity og har seks gange taget initiativ til at arrangere H.H. Dalai Lama’s besøg i Danmark. Lakha Lama er initiativtager til Øsal Ling og er centrets spirituelle leder. Han er ligeledes spirituel leder for det tibetanske buddhistiske center ‘Phendeling’ i København. Lakha Lama lever nu i Helsingør med sin viv Pia og kommer ikke længere fysisk i Øsal Ling. 


 

Dharmalærer Tsewang Thaye

Tsewang er fast Dharmalærer i Øsal Ling og står for relevant og kompetent undervisning i traditionel tibetansk buddhisme. Han er født i Burkina Faso i Vestafrika. Han har studeret diplomati og internationale forhold på universiteter i Moskva og Wien, taler syv sprog og har en årrække arbejdet for FN i Østrig og EU i Bruxelles.

Fra 1984 begyndte Tsewang at interessere sig for buddhisme og blev ordineret som munk, hvilket han var igennem 12 år. I den tid gennemførte Tsewang to 3 års retreats i klosteret Dhagpo Kundreul Ling i Frankrig, ledet af Gendun Rinpoche.

Siden da har Tsewang undervist i buddhisme, mindfulness og coached både firmaer og enkelt personer.

I dag er han i Dk blevet uddannet plejehjemsassisistent og bruger sin dybt kærlige tilgang på at hjælpe ældre samt fysisk og psykisk sårbare mennesker. 

.

Ven. Tenzin Drolkar

Ven. Tenzin Drolkar er Dharmalærer og fuld ordineret tibetansk buddhistisk nonne. Hun er til dagligt leder af Phendeling, Øsal Lings søstercenter i Kbh.

Bhikshuni Tenzin Drolkar har praktiseret tibetansk buddhisme siden 1993 og modtog getsulma-ordination af H.H. Dalai Lama i 2004 og bhikshuni-ordination i 2015.
Hun er uddannet Dharma-lærer fra Tibetisches Zentrum, Hamburg, hvor hun fortsat studerer.