Øsal Lings logo

LogoØsal Lings logo forestiller et spejl på en lotus – det er afbildet som de spejle, der bruges i ritualer – på tibetansk kaldet: ‘Melong’. Det symboliserer det fuldt rensede og realiserede sind, Buddha-tilstanden.

Spejlet er symbolet på den evne at kunne reflektere omgivelserne helt upartisk, ligesom sindet gør det i sin reneste essens. Når sindet er renset for formørkelser, opfatter det tingene som de er – uden tiltrækning (begær) og uden aversion (had & vrede) – det lægger hverken noget til eller trækker andet fra – alting opfattes i klarhed og uden dualisme.

Ethvert sind har som sit potentiale evnen til at udvikle denne tilstand, og dermed kan vi alle, ved at kigge i sindets spejl, erkende det og udvikle bodhichitta, som er det at rense vore formørkelser og forstyrrende følelser og transformere dem til visdom, kærlighed og medfølelse.

Lotussen og bladene er ligeledes et billede på sindets renhed. Selvom en lotus vokser i meget plumret og grumset vand, er dens blomst, når den åbner sig, fuldstændig pletfri. Dette symboliserer, at selvom buddhaerne og bodhisattvaerne lader sig føde i vores verden for at kunne arbejde til gavn for alle væsner, så er deres sind og deres aktiviteter fuldstændig rene – de er helt upåvirkede af livshjulets mudder.

Således er sindets natur altid fuldkommen renhed. Dets naturlige klarhed, alvidenhed og kærlighed kan ikke plettes og er til stede i os alle. De tibetanske stofbånd der bølger sig rundt om spejlet, er den samme slags, som smykker forskellige buddhaer, der påpeger og indrammer deres ophøjede kvaliteter.

Øsal Lings logo er tegnet af Tashi Mannox, som er en af de ypperligste vestlige kunstnere, der arbejder indenfor tibetansk kunst med symboler, kalligrafi og tempeludsmykning, (han laver også en del tatoveringer med tibetanske symboler og kalligrafi).

Tashi Mannox har igennem 12 år været tibetansk buddhistisk munk i Samye Ling i Skotland, hvor han bl.a. har lavet 3 års retreat under Akong Rinpoche, som er en af hans hovedlærere.
Han har igennem ca. 30 år uddannet sig indenfor kunst, især hos et par udsøgte tibetanske mestre indenfor tempel udsmykning og anden tibetansk malerkunst.
Se evt. mere om kunstneren og hans andre sublime værker på hans hjemmeside: www.tashimannox.com