Om Tjenresig puja

Tjenresig puja – fælles bøn v/ Halfdan Muurholm
med mantra recitation, meditation og ønskebønner for alle levende væsner
Søndage d. 30. okt. og 27. nov. kl. 17 – 18
Gratis adgang – ingen tilmelding

Tjenresig puja er hyldest og praksis til Buddhaaspektet ‘Tjenresig’.

Tjenresig, eller Avalokiteshvara, som han hedder på sanskrit, er det mest brugte Buddhaaspekt indenfor tibetansk buddhisme.

Tjenresig symboliserer kærlighed og medfølelse.

Ved at lave puja til Tjenresig og gentage mantraet ønsker man kærlighed og harmoni for alle levende væsner og vi vil også dedikere lyset og ønskebønnerne fra pujaen til væsner der er specielt udfordret og tynget af smerter og lidelse i denne tid.

Tjenresigs mantra er OM MANI PEME HUNG på tibetansk eller OM MANI PADME HUM på sanskrit.

Dette er tibetanernes mest anvendte mantra, der siges bl.a. under buddhisternes cirkulering rundt om hellige bygninger og alt imens ‘bedemøllerne’ ivrigt roteres rundt.

Puja er som regel en traditionel form for praksis, hvor man synger/chanter en tekst med bønner og mantraer til et bestemt Buddhaaspekt.

En puja er en hyldest til det pågældende aspekt eller til store mestre.

Tibetanske pujaer har nogenlunde den samme opbygning, hvor man starter med at påkalde og visualisere aspektet, derefter giver man ofringer, enten konkrete eller visualiserede, og man priser f.eks. Tjenresigs aktiviteter og kvaliteter ved at bøje sig (visualiseret) og derefter hylde ham og sige bønner.

Ofte indgår en traditionel ‘syvgrenet bøn’ i sådanne praksisser, hvilket den også gør i Tjenresig pujaen og bønnerne synges på tibetansk med tibetansk lydskrift og dansk oversættelse under.

Det er en tantrisk praksis, hvor man til tider visualiserer sig selv og alle andre som værende Tjenresig og alle lyde høres som værende Tjenresigs mantra.

Vigtigst af det hele er, at man har et dybtfølt ønske om, at kærlighed og medfølelse må spredes og at man selv må være til stor gavn for alle følende væsner.

Læs mere om H.H. Dalai Lamas forklaring på Tjenresigs mantra OM MANI PEME HUNG  HER

Ingen tilmelding – giv gerne en donation til huslejen.